De fleste bolighandler sker pga. forandring i livet

  Der er mange ting, der påvirker boligmarkedet i øjeblikket. Rentestigning, inflation, krigen i Ukraine og stigende energipriser skaber usikkerhed. Men boligmarkedet er ikke gået helt i stå af den grund. Langt de fleste bolighandler sker nemlig som følge af de store begivenheder i livet – og de sker uanset krig, inflation og renteudvikling.

  Vi ved fra tidligere undersøgelser, at 4 ud af 5 bolighandler sker på grund af de store livs­for­an­drin­ger; man flytter sammen, får børn, får job i en anden del af landet, bliver skilt, børnene flytter hjemmefra og man bliver alene. Disse begivenheder er drivkraften på boligmarkedet - uanset midlertidige kriser. Derfor vil der altid være behov for at købe og sælge bolig, selv om markedet ind imellem bremser op.

  Boligen er rammen om livet

  Hjemmet skal passe til familiens behov, og det er da også det, langt de fleste boligkøbere ser efter, når de leder efter ny bolig. Nogle boligkøbere har dog også et øje på boligen som investering og er optagede af at købe og sælge på de rigtige tidspunkter. For de fleste er det dog rart at vide, at medmindre man har en meget kort tidshorisont, vil stort set alle opleve, at de får opsparet en pæn formue i boligen. På kort sigt kan man godt få et ”tab”, men så længe man bliver boende, er det kun på papiret.

  Derfor råder vi til, at man først og fremmest fokuserer på, at boligen skal være et hjem, der skal fungere i hverdagen, og som er en god og tryg ramme om familiens liv. Og kan man så tjene på boligen, den dag den skal sælges, er det bare krymmel på glasuren.

  Vælg en erfaren mægler

  Den nye mar­keds­si­tu­a­tion kræver andre strategier end for bare et halvt år siden.​ Derfor er det vigtigt at vælge en dygtig og erfaren mægler. Med vores mere end 50 års erfaring har vi prøvet både op- og nedture på boligmarkedet flere gange før, og vi ved derfor hvilke virkemidler vi skal tage i brug for netop din ejendom, når markedet bliver lidt trægt. Derfor kan vi lægge den helt rigtige strategi for dig og hjælpe dig trygt igennem din bolighandel.

  Bolighandel i et forandret marked

  Er du nysgerrig på din boligs værdi i det nuværende marked, hjælper vi dig gerne med en grundig og realistisk vurdering af, hvad din bolig er værd lige nu. Det er gratis og helt uforpligtende, og skulle du senere beslutte at sætte til salg, vil du efter vores besøg også have fået et overblik over, hvordan din økonomiske situation vil se ud ved et salg.

  Vil du høre mere om, vide mere, kan din lokale EDC-mægler svare på dine spørgsmål. Du kan ringe og chatte med os fra 8-22 - også i weekenden.