Drømmer du om et sommerhus?

  Skal det være i dette forår, at det endelig bliver til noget med som­mer­hus­pla­ner­ne? Det lille eller lidt større feriested, tæt på natur og åben himmel i weekender og ferier?

  Hvis du ikke allerede har lagt dig fast på, at sommerhuset skal ligge i et bestemt område, er de nye tal fra Boligsidens Markedsindeks et godt sted at starte. Tallene viser blandt andet, hvor er der mest at vælge imellem, og hvor det er billigst eller dyrest at købe drøm­me­fri­tids­hu­set. 

  Nabokommuner indtager top 3

  Det er de populære som­mer­hu­s­om­rå­der på Sjællands nordkyst, der har den højeste kva­drat­me­ter­pris. Til gengæld ligger områder som Aalborg, Mariagerfjord og Lolland i den lave ende prismæssigt.

  I nabokommunerne Odsherred og Halsnæs, som indrammer Isefjord og Roskilde Fjord, ligger de senest opgjorte salgspriser på hhv. 24.814 og 26.222 kr. pr. kvadratmeter. Det rækker til en 3. og 2.-plads i Boligsidens prisindeks, der har Bornholm, Varde, Syddjurs og Nordfyn på de næste pladser.

  Se sommerhuse og fritidsgrunde til salg i hele Danmark

  Dyrest, men også mange huse at vælge imellem

  Førstepladsen som den dyreste som­mer­huskom­mu­ne indtager Gribskov med superpopulære Tisvilde, Vejby Strand, Gilleleje m.fl. og en gennemsnitlig kva­drat­me­ter­pris på 33.377 kr. Det svarer til et hus på 80 kvadratmeter for godt 2,5 mio. 

  Samme størrelse sommerhus får du for omkring en million, hvis du køber på Sydsjælland, de fleste steder på Sydhavsøerne eller i Aalborgområdet. 

  I den dyre ende er der relativt mange huse at vælge imellem; i hvert fald i Odsherred og Gribskov, hvor der i begge kommuner er flere end 300 sommerhuse til salg. Vestpå finder du andre dele af Danmark, hvor der er mange fritidshuse at vælge imellem: Ringkjøbing-Skjern, Varde og Hjørring. 

  Se flere tal og fra flere kommuner på Boligsiden

  Leder du efter et sommerhus?

  Overvejer du at købe et sommerhus, kan du altid finde alle sommerhuse til salg i hele Danmark på edc.dk. Her kan du indtaste dine søgekriterier og få vist lige det, der passer til dine ønsker.

  Se sommerhuse til salg

  Se også: