Vigtigere end nogensinde: Sæt den rigtige pris

  I et marked med faldende boligpriser er det afgørende for et boligsalgs udfald, at man får sat en realistisk pris fra begyndelsen. At håbe på en enkelt køber, der trods situationen er villig til at betale mere end markedsprisen, er en uhen­sigts­mæs­sig sælgerstrategi i et nedadgående marked.

  Denne køber findes sjældent, og som sælger risikerer man at halte efter markedet med en for høj pris og en liggetid, der bare stiger og stiger. I sidste ende bliver det ofte den dyreste strategi for sælger, der måske endda ender med slet ikke at få solgt.

  En ejendom kan få liggesyge
  Når en bolig har været til salg længe, kan den få det, man populært kalder liggesyge. Det kan betyde, at potentielle køberne tror, at der er noget galt med boligen, siden den har ligget så længe. Derfor fravælger mange at tage ud at se den - selvom den ikke fejler noget. Prisen har bare været for høj fra starten.

  Det handler ikke kun om penge, når man køber bolig – det handler også om følelser. Så selvom en køber kan have en ide om på forhånd at byde en ejendom ned, kan det ændre sig, hvis den viser sig at være helt rigtig for dem, når de er ude at seden.

  Derfor kan det ofte bedre betale sig at gå ud med en lidt lavere pris fra starten, og dermed lokke en masse potentielle købere ud at kigge på ejendommen.

  Din mægler rådgiver dig
  I EDC kæmper vi altid for at sikre sælger den højst opnåelige pris, men det er også vigtigt, at sælger lytter til mæglerens råd om prissætning af boligen. Ofte møder mægleren et argument fra en sælger om, at naboen solgte sidste år til en højere pris, men her er det vigtigt at huske, atprisen fra sidste år ikke kan bruges til ret meget i dag. Renten var nemlig nær nul sidste år, men bevæger sig aktuelt mellem 5 og 6 pct., hvilket naturligvis påvirker boligpriserne.

  Det er ikke umuligt
  Det er fortsat muligt for dig at sælge din bolig og opnå en pris, som de fleste boligsælgere ville have været begejstrede over for blot nogle få år siden. Det er derfor altid klogt at tage en snak med din lokale mægler og høre, hvad din bolig er værd i det nuværende marked, eller hvordan situationen er netop for din type bolig i dit område. Der kan nemlig være stor forskel mellem land, by og boligtype.

  EDC er landet største og mest erfarne mæglerkæde, vi har prøvet både op- og nedture før, så vi kan hjælpe dig med et sikkert boligsalg.