Salgsproces

Værd at vide om selvsalg

Vær opmærksom på

Hvis du vil sælge din bolig ved selvsalg, er der en række detaljer, du bør være opmærksom på. Udover at finde frem til en rimelig salgspris, som kan få de rigtige købere om bord, er der flere dokumenter og oplysninger, som skal være på plads, inden du færdiggører handlen.

Ved selvsalg er det som udgangspunkt dit eget ansvar at indhente de relevante dokumenter, som foreligger et korrekt boligsalg med retvisende informationer om boligen og grunden.

Dette inkluderer dokumenter og oplysninger såsom:

  • BBR-meddelelse
  • til­stands­rap­port
  • husets energimærke
  • tingbog
  • jord­foru­re­ning­s­at­test
  • offentlig ejen­doms­vur­de­ring.

Det er din opgave som sælger at sikre, at alle oplysninger er korrekte. Hvis du eksempelvis opdager en fejl i BBR-registret, skal du derfor sørge for, at det bliver rettet via den officielle hjemmeside. Har du spørgsmål til de forskellige dokumenter, oplysninger og lignende, er vi naturligvis klar til at hjælpe.

Undgå uventet økonomisk ansvar med hu­s­ef­ter­syns­ord­nin­gen

Som sælger er det en god idé, at du sikrer dig selv ordentligt, så du ikke møder økonomiske overraskelser flere år efter overdragelsen af boligen til køber. Du har nemlig ansvaret for husets tilstand i 10 år efter du har solgt boligen. Her hjælper hu­s­ef­ter­syns­ord­nin­gen både køber og sælger ved at beskytte begge parter mod uventede problemer i forhold til eventuelle skader og mangler på boligen.

Ordningen er helt frivillig, men den kan være fornuftig, hvis du vil kunne frigøre dig for dit ansvar ved disse mangler og skader. Nærmere bestemt kræver det, at du får udarbejdet en til­stands­rap­port og en el­in­stal­la­tions­rap­port samt stifter en ejer­skif­te­for­sik­ring, hvor du og køber deler udgifterne hertil. Samtidig giver dette køber en objektiv indsigt i alle boligens relevante forhold.

Tilvælg ekstra dækning som sælger

Vil du have yderligere sikring som sælger, kan du overveje en sæl­ge­ransvars­for­sik­ring, der dækker eventuelle udgifter, hvis du i særlige tilfælde ender med at blive dømt til at betale. Vi samarbejder med Gjensidige Forsikring og kan derfor hjælpe dig med at få en særlig fordelagtig sæl­ge­ransvars­for­sik­ring.

For­sik­ring­s­tjek hos Gjensidige

Som kunde i EDC tilbydes du attraktive priser, dækninger og fordele.

Få et gratis for­sik­ring­s­tjek

Få købsaftalen på plads

Købsaftalen er din og købers fælles sikring af en entydig aftale, der forudgår selve salget. Her er det vigtigt, at enhver detalje, der er relevant for salget og overdragelsen af boligen, er nøje beskrevet, så begge parter er klar over både centrale vilkår og eventuelle gældende forhold. Dette gælder eksempelvis prisen og overtagelsen på boligen. På den måde kan du og køber undgå forvirring og misforståelser senere hen. Derudover er det vigtigt at huske, at kun køberen har seks hverdages for­try­del­ses­ret på købsaftalen.

Når I har fået købsaftalen på plads, og I begge har underskrevet den, kan I gå videre til den officielle overdragelse. Det inkluderer en opsætning af ejendommens skøde, som efterfølgende bliver sendt til tinglysning. Vælger du EDC Selvsalg, klarer vi dette for dig. Efter tinglysningen er klaret, er handlen gyldig.

Har du endnu ikke fundet en køber?

Hvis du vil sælge din bolig via selvsalg, men endnu ikke har fundet køberen, bør du udarbejde en salgs­op­stil­ling og markedsføre din bolig. Her er særligt internettet en nem og hurtig måde at gøre din bolig synlig for mulige interesserede købere.

Til dette formål bør du gøre følgende:

  • Tag billeder af hele din ejendom, og udvælg de bedste.
  • Oplys relevante dokumenter og informationer om ejendommen.
  • Udarbejd en god beskrivelse af boligen.
  • Vælge hvor og hvordan du vil markedsføre din bolig (gratis eller betalt?).

Vores værktøjer til dit Selvsalg

Søg efter interesserede købere i vores køberkartotek

Ved selvsalg kan det være en udfordring at gøre sin bolig synlig for de rette købere. Hvis du mangler en køber til din bolig, kan du derfor benytte dig af vores store, landsdækkende køberkartotek, som muligvis har netop den køber, der søger en bolig som din. Indtast blot et par oplysninger om din bolig, og få et hurtigt overblik over interesserede købere af din bolig.

Find din køber

Find frem til den rette pris

Boligens salgspris er essentielt for en god og hurtig handel. Derfor kan du med fordel undersøge, hvilken pris andre boliger, der minder om din egen, er solgt til eller sat til salg for. Derudover kan du benytte dig af muligheden for at bestille en gratis og uforpligtende salgsvurdering hos os. Her gennemgår vi hele din bolig, giver dig en vurdering af dens salgsværdi, beregner økonomien i forbindelse med et eventuelt salg samt giver dig konkrete råd til at gøre din bolig salgsklar.

Bestil et gratis salgstjek

Vær klar til at præsentere din bolig ved fremvisning

Fremvisningen er der, hvor køberen kan danne sig det bedste indtryk af din bolig. Som sælger bør du derfor være godt forberedt og kende til alle relevante oplysninger vedrørende din bolig. Ligeledes bør du gøre din bolig så præsentabel som muligt. Dette inkluderer blandt andet grundig rengøring og oprydning, trække alle gardinerne fra og sørge for, at haven og terrassen er hyggelig og indbydende.

Få professionel assistance med dit selvsalg

Vi yder en ekstra indsats hver dag for at kunne hjælpe dig godt videre. Du kan derfor regne med os, når du skal sælge din bolig, og når du selv vil varetage de fleste af salgsopgaverne. Vores landsdækkende team af lokalkendte ejendomsmægler er klar til at bistå dig, hvor du og din bolig, du vil sælge, end befinder jer.

Find din mægler