Klar - parat - indret!

2018 er i gang, og med nyt år følger også nye modetrends i boligen.

Vi er på vej væk fra den hvide og lyse farvetone, som ellers har domineret de danske hjem gennem de sidste par år. Behovet for nærhed, varme, hygge og fokusset på miljøet og naturen omkring os, har åbnet op for de mørkere jordfarver, som får lov at komme på banen. Alle brune nuancer kommer i spil, og det gælder både i møblerne, på væggene og i vores boligtilbehør.

Træ er stadig vores foretrukne materiale i alle udformninger; behandlet som ubehandlet. Så hvis du har et plankespisebord stående derhjemme, så er du godt på vej til at følge modetendenserne for boligindretning i 2018. De lidt mørkere jordfarver tyder på, at vi som danskere og mennesker rykker endnu tættere sammen og inviterer naturen indenfor.

Hvis du vil være med på moden i 2018, så kan du give dig i kast med følgende:

Find malerpenslen frem
Mal den ene væg jordfarvet – gerne i stuen så du kan finde puder og tæpper der matcher, hvis ikke du synes, du har brug for en ny sofa.

Sæt tapet op
Der findes utallige mønstre af tapet i alverdens farver. Det er næste kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan og hvad du kan indrette med tapet. Det behøver ikke kun være vægge; det kunne også være en reol, der blev beklædt med tapet, eller en tavle midt i rummet, der fungerer som et kunstværk.

Planter
Helst store grønne planter, der fylder og giver følelsen af at have rykket udelivet ind i stuen.

Farver
Der skal farver ind i hjemmet. Gerne stærke, klare farver, der bryder det brune/naturlige look lidt. Find et farvet gulvtæppe eller hæng nogle gardiner op, der virkelig ses.

Personligt aftryk
De trykte plakater som alle har eller Kählervasen i vindueskarmen kommer ikke til at pryde de danske hjem i 2018 - i hvert fald ikke hvis man følger trenden. I stedet skal du ud og finde et litografi eller et maleri, som er et unikum. Det behøver ikke have en kendt signatur på sig, men det skal tiltale dig og være så tæt på unikt som muligt. Samtidig skal du huske at tage minder med hjem fra dine rejser, som kan få lov at pryde dit hjem med personlighed og gode historier.

2018 ser altså ud til at blive året, hvor vi indretningsmæssigt åbner op for det mere personlige og kreative hjem. Det vil ikke længere være så stilrent og hvidt, men derimod prydet af historie, personlighed, kreativitet og farver.

Du kan altså sagtens gå i gang med at bygge dit eget møbel eller finde de små pensler og staffeliet frem og lade din kreativitet få frit løb i et billede, du selv har malet. Så har du en undskyldning for at slå dig løs og samtidig få ny kunst på væggene.

Hvis du er rigtig frisk, så kan du jo også udfolde din kreativitet direkte på væggen, men husk så at finde den rette maling frem.

Se alle artikler med boliginspiration

Læs også
Skal du i gang med et byggeprojekt?
Få mere inspiration i EDC's nyhedsbrev

Andre har også læst