Spar på varmeregningen i vinterkulden

Spar på varmeregningen ved at følge 8 nemme spareråd. Du vil måske blive overrasket over, hvor lidt der skal til, for at opnå en bedre varmeøkonomi, uden at det behøver at give kolde stuer.

Der kan gøres meget for at spare på energien til opvarmning i hjemmet, og det behøver ikke engang at give kolde stuer og værelser.

"Det lyder måske mærkeligt, men et af de vigtigste råd er at huske udluftning i din bolig mindst 2 gange om dagen. Det sikrer, at luftfugtigheden ikke bliver for høj, og fordi fugtig luft indeholder vand, er det dyrere at varme op end tør luft. Jo flere personer, der bor i boligen, desto mere vanddamp bliver der naturligt produceret, og desto mere bør der luftes ud," fortæller seniorkonsulent Preben Christensen fra Domea.

Men der er også mange andre gode råd til at holde varmen i vinterkulden, så følg Domeas spareråd, så får du hurtigt en bedre varmeøkonomi.

1. Fungerer radiatorerne, som de skal?
Sørg for, at radiatorerne altid fungerer, som de skal. Det gør de, når de er varme i toppen og kolde i bunden.

2. Sørg for en passende temperatur
Find en passende temperatur i de forskellige rum. For hver grad du hæver temperaturen, bruger du ca. 5 % mere energi.

3. Tænd for alle radiatorer
Tænd for mange radiatorer samtidig. På den måde bliver varmen behageligt fordelt. Du sparer ikke noget ved at skrue helt op for én radiator.

4. Undgå at dække din radiator til
Undgå at tørre tøj på en radiator eller stille møbler for tæt på den. Så kan radiatoren ikke komme af med varmen og skal bruge for meget energi på at varme rummet op.

5. Kontrollér dine termostater
Radiatorens termostat må ikke være dækket af møbler eller gardiner - så kan den ikke føle rumtemperaturen. Kontrollér 1-2 gange årligt, om termostaterne virker: Når du skruer helt op, skal radiatoren blive varm over det hele. Når du slukker, skal den blive kold efter 1-2 timer.

6. Luft ud på den rigtige måde
Luft ud 2-3 gange dagligt, så du undgår problemer med fugt og dårligt indeklima. Den bedste måde er at skabe gennemtræk i et par minutter og ikke lade vinduer stå på klem længere tid ad gangen. Husk at lukke for radiatorerne, mens du lufter ud.

7. Den rigtige temperatur
Stil termostaten på 3 til 4. Når termostaten står på 3, vil du få ca. 21 grader og på 4 ca. 23 grader.

8. Spar på varmen med energiruder
Sørg for vinduer slutter tæt. Vælg energiruder, når vinduer og glas skal udskiftes. Med energiruder får du mindre træk, et bedre indeklima og mindre kondensvand på indersiden af ruden.

Se alle artikler om boligmarkedet

Andre har også læst