Det skal du tænke over, hvis du er boligsælger

  Vil du egentlig gerne sælge, men tøver du på grund af usikkerhed i forhold til den nuværende mar­keds­si­tu­a­tion, skal du overveje, hvad der skal til for at mindske denne følelse. Pointen er nemlig, at ingen ved, hvornår situationen ændres eller i hvilken retning, den ændrer sig, og om det derfor overhovedet giver mening at afvente en ny situation. Afventer man en bestemt mar­keds­si­tu­a­tion, herunder et bestemt prisniveau, kan man nemt risikere at vente i årevis, mens familiens liv passerer i en uhen­sigts­mæs­sig bolig.

  Hvis du helt uforpligtende vil teste interessen for din bolig, så prøv edc.dk/findkøber. Her kan du se, hvor mange og hvilke købere i vores køberkartotek der søger en bolig som din. Og med vores service "send min køber" kan du abonnere på at få besked om nye købere i markedet, der har en søgeprofil som matcher din bolig.

  Det er afgørende for boligsalgets udfald, at man får sat en realistisk pris fra begyndelsen. Den værste sælgerstrategi i et nedadgående marked er at håbe på en enkelt køber, der trods situationen blindt vil betale mere end markedsprisen. Denne køber findes sjældent, men som sælger bringer man sig i en overhængende risiko ved hele tiden at halte efter markedet med en for høj pris og en liggetid, der bare stiger og stiger. I sidste ende bliver det ofte den dyreste strategi for sælger, der måske endda ender med slet ikke at få solgt.

  Som ejen­doms­mæg­le­re kæmper vi hårdt for at sikre sælger den højst opnåelige pris, men det er også vigtigt, at sælger lytter til mæglerens råd om prissætning. Ofte mødes vi fra sælger af et argument om, at naboen solgte sidste år til en højere pris, og vi må minde om, at hvad prisen var sidste år, ikke kan bruges til ret meget i dag. Renten var nemlig også nær nul sidste år, men bevæger sig aktuelt mellem 4 og 5 pct., hvilket naturligvis påvirker boligpriserne.

  Efter den stigende rente i 2022 er salget nu næsten tilbage på normalt niveau, og vi opnår stadig priser, som de fleste boligsælgere ville have været begejstrede for blot nogle få år siden.


  Vil du have en vurdering af din bolig?

  Med et gratis Salgstjek får du en grundig vurdering af din boligs værdi. Her kommer din lokale mægler på besøg og gennemgår boligen sammen med dig.

  Bestil dit Salgstjek

  Bestil et besøg af din lokale EDC-mægler og få en grundig vurdering af din boligs aktuelle værdi.

  Du vil samtidig automatisk få tilsendt potentielle købere fra vores køberkartotek, så du kan følge interessen for din bolig.

  Hvilken bolig skal vi vurdere?