Andet end prisen at forhandle om

  Boligsalget har været presset gennem 2022, og markedet har forandret sig fra at være sælgers marked til nu købers.

  Selv om der de sidste måneder er tegn på, at tingene retter sig lidt igen, er det fortsat muligt for en boligkøber at gøre en god handel. Ikke mindst hvis man vover at tænke alternativt og inddrager andre parametre end lige pris og over­ta­gel­ses­dag i forhandlingen med sælger og sælgers ejendomsmægler.

  For mange boligsælgere kan det nemlig være svært at gå under en bestemt pris, uanset mar­keds­for­hol­de­ne. Det gælder især, hvis den pris, man som køber har tænkt sig at byde, ligger under hvad sælger skylder i ejendommen, og handlen derfor ender med et underskud for sælger. Denne vej kan derfor vise sig at være ufarbar.

  I stedet for at fokusere på pris og over­ta­gel­ses­dag, som er de traditionelle for­hand­lings­pa­ra­me­tre, kan man derfor prøve at få andre ting med i handlen. Helt oplagt er gardiner og persienner, der jo netop er tilpasset den pågældende ejendom. Også møbler, andet indbo og ikke mindst havemøbler og haveredskaber kan det være oplagt at forsøge at få en aftale om. Når det drejer sig om sommerhuse, har vi også set, at en båd bliver en del af aftalen mellem køber og sælger.

  Når det hele lægges sammen, kan det summe op til en værdi svarende til et pænt afslag i handlen.

  Når enderne skal mødes, gælder det derfor ofte for både køber og sælger om at se muligheder frem for begrænsninger. Under alle omstændigheder er det altid tilladt at spørge ejen­doms­mæg­le­ren, om der er mulighed for at indgå aftale med sælger om at lade andre emner indgå i købsaftalen. Man risikerer højst et nej.

  Vil du vide mere?

  Så tilmeld dig vores nyhedsbrev, og følg med i seneste nyt om boligmarkedet.

  Nyhedsbrev