Boligmarkedet er i forårshumør

  Se, hvor der nu er flere villaer og rækkehuse til salg

  Hvis du planlægger at se på hus i påsken eller en af de andre forårsdage, tyder Boligsidens nye udbudstal på, at det er et godt tidspunkt. Det er nemlig sæson for mere at vælge imellem.

  De seneste tal viser, at der er flere villaer og rækkehuse til salg på landsplan i marts måned sammenlignet med måneden før. Der var ved indgangen af måneden 32.861 huse til salg i Danmark, og det betyder, at der er kommet flere boligsælgere på banen i årets første forårsmåned, fortæller Birgit Daetz, som er boligøkonom og kom­mu­ni­ka­tions­di­rek­tør hos Boligsiden.

  De nye boligskatter kan spille ind

  "Sælgerlysten ser ud til at være på et fint niveau,” siger hun, men peger også på, at lysten afhænger af, hvor på danmarkskortet vi er, fordi de nye 2024-satser for boligskatterne kan påvirke husejernes lyst til at sætte et Til Salg-skilt op. Sælgerne skal forholde sig til, at en forhøjet boligskat kan betyde lavere værdi af huset, og at det kan blive dyrere end tidligere for nye købere at sidde i huset. 

  "Men for store dele af landet er boligskatterne dog enten faldet eller forblevet uændret. Det kan omvendt have haft en positiv effekt for husudbuddet, da boligsælgerne kan få lettere ved at få boligen solgt nu, hvis de faste udgifter knyttet til boligen er lavere,” konstaterer Birgit Daetz. 

  Flere huse til salg i tre ud af fem regioner

  Sælgernes lyst til at sætte huset til salg har på de seneste været størst i Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Sjælland. I alle tre områder er husudbuddet steget. I Region Hovedstaden og Region Syddanmark er det status quo. Her viser de nyeste tal, at antallet af huse til salg er uændret.

  På kommuneplan er der i foråret 2024 mest at vælge imellem, hvis du overvejer at købe hus i Aarhus, hvor der er 1248 villaer og rækkehuse til salg. Huskøberne har mindst at vælge imellem i Albertslund med 33 huse til salg. 

  Planlæg påsken - se, hvad der er at vælge imellem