Bytteforhold mere relevant end boligpriser

  Det er næppe gået nogens næse forbi, at boligpriserne er under pres i det meste af landet som følge af stigende rente, dyrere energi og usikkerhed på grund af krigen i Ukraine. Set over en bred kam er boligpriserne allerede faldet 5-10 pct., og ingen ved med sikkerhed, om det vil fortsætte sådan og i givet fald hvor længe. Selvfølgelig er faldende boligpriser noget, der optager boligejere og ikke mindst boligsælgere, men for rigtig mange har priserne faktisk ikke den store betydning, og for nogle boligsælgere kan det endda være en fordel.

  For alle der skal videre i en ny ejerbolig, har prisen i sig selv ikke den store betydning. Nok får man mindre for sin egen bolig, men hvis man også skal betale mindre for den næste bolig, kan i det i sidste ende gå lige op. Der kan naturligvis være nogle forskelle; hvis den bolig man køber, er faldet mindre end den man sælger, er net­to­re­sul­ta­tet negativt. Men er den nye bolig faldet mere, kan man ende med en gevinst.

  Det er typisk de dyrere boliger, der falder mest, når mar­keds­si­tu­a­tio­nen strammer til. Det betyder, at mange der ”opgraderer” deres bolig, vil have en fordel af de faldende boligpriser. Der kan være tale om den unge familie, der rykker fra et rækkehus til en villa eller seniorparret, der rykker til storbyen. I begge tilfælde vil den nye bolig ofte være faldet mere i pris end den solgte.

  Størst betydning har boligpriserne for den boligsælger, der helt skal forlade ejer­bo­lig­mar­ke­det for at flytte i en andels- eller lejebolig. Det kan dog være en lille trøst, at mange af disse netop er mennesker, der har haft en ejerbolig i mange år, og som derfor har oparbejdet en pæn formue i murstenene. De faldende boligpriser betyder for denne gruppe, at toppen bliver skåret af formuen, men de er fortsat meget bedre stillet end de, der ikke har sparet op ved at eje deres egen bolig.

  Vil du høre mere?

  Så kontakt os - vi er klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om bolighandel.

  Ejendomsmægler