Kan jeg købe en bolig med gasfyr?

  Ja, det kan du faktisk godt. Noget uretfærdigt har ejendomme med gas- eller oliefyr fået et lidt tvivlsomt ry, efter at især gaspriserne steg med raketfart i sommeren 2022. Siden er gasprisen faldet igen og er i skrivende stund lavere end før energikrisen, men alligevel møder vi boligkøbere, der er skeptiske overfor gasfyr og ikke mindst bankrådgivere, der underbygger denne skepsis.

  Har du forelsket dig i en ejendom, som opvarmes med naturgasfyr, er der dog ingen grund til at miste gnisten, blot fordi din kontaktperson i banken er en lyseslukker. Sandheden er jo, at i yderste fald kan man vælge at udskifte gasfyret med en varmepumpe, som drives af el. Det er naturligvis ikke gratis men heller ikke så dyrt, som mange måske har en opfattelse af. I de fleste tilfælde kan en varmepumpe installeres for 120.000-150.000 kr. I forhold til de ca. 2 mio. kr., som er gen­nem­snits­pri­sen for en villa i Danmark, taler vi altså her om en merpris på 6-8 pct. Du kan også spørge den mægler, som har boligen til salg hvornår der kan tilkobles fjernvarme på boligen, eller hvornår det er planen, at det bliver en mulighed i dit område. 

  For at få din kontaktperson i banken til at tænde på idéen om køb af et hus med gas- eller oliefyr, er det en god idé at forberede sig med en plan for, hvordan du vil håndtere en situation, hvor energipriserne stiger igen. Lige for – og uanset op­varm­nings­form – ligger naturligvis at sikre, at boligen er velisoleret, har tætte vinduer og døre og i det hele taget er så energirigtig som muligt. Med udgangspunkt i ejendommens energimærke kan du lægge en plan for, hvilke for­an­stalt­nin­ger du vil iværksætte, og hvordan du på sigt vil nedbringe dine omkostninger til energi.

  Også dine øvrige udgiftsposter kan inddrages i budgettet. Det vigtige er at møde banken med en realistisk plan og at vise, at du har tænkt over, hvordan din økonomi fortsat hænger sammen, også selv om der kan dukke uforudsete udgifter op. Så er sand­syn­lig­he­den større for, at banken godkender dit budget og dit køb af drømmeboligen.

  Har du en bolig i sigte, så tag en snak med din lokale EDC-mægler om, hvordan udsigterne for varmekilden i boligen ser ud i fremtiden, og hvad du skal være opmærksom på. 

  Vil du høre mere?

  Så kontakt os - vi er klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om bolighandel.

  Find din lokale ejendomsmægler