Nu kan du søge tilskud til varmepumpe

  Se, om du lever op til de 5 krav fra Var­me­pum­pe­pulj­en 

  Hvis du vil opvarme dit hus på en mere klimavenlig måde, kan du skifte dit nuværende olie-, gas- eller pillefyr ud med en moderne varmepumpe og søge tilskud via Var­me­pum­pe­pulj­en, der netop er åbnet. Du kan også søge tilskud, hvis du har elvarme.

  I foråret 2024 er der omkring 200 millioner kr. i Var­me­pum­pe­pulj­en. Tilskudspuljen fordeles efter først til mølle-princippet. Hvis din ansøgning er udfyldt korrekt og alle nødvendige dokumenter er medsendt, får du normalt svar i løbet af et par dage.

  Du kan søge tilskud på 27.000 kroner til et jordvarmeanlæg eller 17.000 kroner til en ny luft-til-vand-varmepumpe, hvis du opfylder betingelserne.   

  De 5 betingelser for at kunne søge tilskud

  1. Dit hus er en helårsbolig, som du selv ejer.
  2. Den nuværende varmekilde er oliefyr, gasfyr, elvarme, træpillefyr eller anden biokedel.
  3. Du må ikke være i gang med at skifte til varmepumpe eller have indhentet bindende tilbud om skift.
  4. Du vil skifte til luft-til-vand-varmepumpe eller jordvarme, også kaldet væske-til-vand-varmepumpe (der gives ikke tilskud til luft-til-luft-varmepumper). 
  5. Dit hus ligger ikke i et område, hvor der er fjernvarme eller planlagt fjernvarme. 

  Hvis du - måske - venter på fjernvarme

  Som noget nyt i forhold til sidste år er der blødt lidt op på den femte betingelse vedrørende fjernvarme. Ener­gi­sty­rel­sen oplyser til Videncentret Bolius, at det nu også er muligt at søge var­me­pum­pe­tilskud, selvom din bolig ligger i et område, hvor der er kommunale varmeplaner om mulig fjernvarme i fremtiden, men hvor kommunen endnu ikke har vedtaget fjern­var­me­pla­ner­ne.

  Læs mere hos Ener­gi­sty­rel­sen og ansøg om tilskud til varmepumpe

  Var­me­pum­pe­pulj­en åbner med nye tilskudskroner igen i 2025 og 2026.