Rentefald - hvad betyder det for køberne?

    Renten på boliglån er kravlet nedad igen, og netop nu kan du købe bolig med et 4 pct. realkreditlån. Det betyder, at et realkreditlån med fast rente på 1 mio. kr. netop nu koster ca. 4.500 kr. om måneden før skat. Vælges variabel rente med 5-årig ren­te­til­pas­ning, er den månedlige ydelse nede på 3.700 kr.

    Normalt vil faldende renter medføre stigende boligpriser. Lige nu er situationen dog anderledes, idet også boligpriserne er under pres. Som køber er du altså lige nu bedre stillet end for blot få måneder siden.

    Husk også, at såfremt renten fortsætter med at falde, kan du konvertere dit realkreditlån til en endnu lavere månedlig ydelse. Du er altså ikke bundet til det nuværende renteniveau resten af lånets løbetid.

    Som ejen­doms­mæg­le­re råder vi nu altid til at fokusere mere på det aktuelle boligbehov, end om køb eller salg muligvis bliver endnu mere gunstigt engang i fremtiden. Boligen skal først og fremmest ses som en ramme om familiens liv og i mindre grad som en investering. Og er tids­per­spek­ti­vet tilstrækkeligt langt, skal boligkøb såmænd nok også ende med at blive en god investering og opsparing.

    Vil du høre mere, kan du tage fat i din lokale EDC-mægler, der er klar til at rådgive dig.