Så meget kan du få ud af håndværkerfradraget
Se den skattemæssige værdi af fradraget
Håndværkerfradraget, som kan benyttes i enten helårsboligen eller fritidsboligen, er med den seneste finanslov genindført.
Ordningen, som foreløbig gælder i 2025, 2026 og 2027, giver mulighed for fradrag af lønomkostninger til udvalgte håndværksydelser, hvis du får lavet ‘grønne’ istandsættelser og forbedringer af hjemmet eller af fritidsboligen. Det kan være klimasikring, moderniseret energiforsyning til varme/køling/ventilation eller andre energibesparende forbedringer.
Den skattemæssige værdi
Håndværkerfradragets skattemæssige værdi er cirka 26 pct., som giver en besparelse på 260 kr. pr. 1000 kr, eller sagt på en anden måde: Din endelige andel af hver 1000 kr. bliver 740 kr. Hvis du fx har betalt 5000 kroner i arbejdsløn sparer du 5 x 260 = 1300 kr. i skat.
Som boligejer kan du fradrage op til 8.600 kr. til håndværksydelser i 2025. Er I to voksne i husstanden, stiger fradraget til det dobbelt, altså 17.200 kr. Det giver mulighed for en skattebesparelse på op til 4472/2236 kr. for husstande med henholdsvis 2 og 1 voksne. Det forventes at beløbsgrænsen bliver hævet i 2026 og 2027.
Det kan du få håndværkerfradrag for
Klima- og miljøsikring, inkl. afmontering af brændeovn
Arbejde på vedvarende energianlæg, fx solceller
Energirenovering af husets ydre lag, fx vinduer, døre og isolering
Forbedring af varme-, køling- og ventilationssystem
Se flere detaljer om de fradragsberettigede ydelser og opgaver hos skat.dk
Håndværkerfradrag - betingelser for dokumentation
Du skal være fyldt 18 år (inden udgangen af det år, hvor arbejdet er udført) og være være almindelig skattepligtig i Danmark
Arbejdet skal betales med dankort eller andet kort, MobilePay eller netbank
Du skal gemme dokumentationen for det udførte arbejde
Se mere om generelle betingelser for håndværkerfradraget hos skat.dk