Trainee - Bliv ejendomsmægler eller salgskoordinator

Når du arbejder som trainee, er du i en uddannelsesstilling. Det betyder, at du i løbet af de 2 eller 3 år, forløbet varer, kommer til at prøve alle de funktioner, der findes i en ejendomsmæglerbutik.

Som trainee er du under daglig praktisk oplæring samtidig med, at du uddanner dig til ejendomsmægler og deltager i EDC’s interne uddannelsesforløb.

De fleste trainees er salgs-trainees, der arbejder hen mod at blive ejendomsmæglere. Andre er administrative trainees, som bliver salgskoordinatorer når trainee-perioden er afsluttet.

Sådan bliver du trainee
I EDC uddanner vi primært ejendomsmæglere via vores trainee-ordning. Har du for eksempel en uddannelse som finansøkonom, ansætter vi dig som trainee i 2 år, samtidig med at du læser til ejendomsmægler om aftenen eller i weekenden. Din arbejdsgiver i butikken tager hensyn til din skolegang, og når trainee-perioden er slut, kan du søge om autorisation som ejendomsmægler.

Er du ikke finansøkonom skal du tage flere fag på ejendomsmægleruddannelsen for at blive ejendomsmægler, og din trainee-ansættelse bliver tilsvarende forlænget til 3 år.

Ejendomsmægleruddannelse for finansøkonomer:

Gymnasium, HHX
eller 
erhvervsuddannelse
Varighed 2-3 år
Finansøkonom
uddannelse
Varighed 2 år
 Ejendomsmægleruddannelsen
 (3 fag) + trainee-job
 Varighed 2 år

 
Ejendomsmægleruddannelse for andre:

Gymnasium, HHX eller 
erhvervsuddannelse
Varighed 2-3 år
Ejendomsmægleruddannelsen (6 fag) + trainee-job
Varighed 3 år


Hvis du ikke er nyuddannet

Du kan også blive uddannet til ejendomsmægler uden at være nyuddannet - men med erhvervserfaring fra arbejdsmarkedet. Afhængigt af dine erfaringer og din alder vurderer din chef, om du skal arbejde i en almindelig sælgerstilling, eller om du bliver ansat som trainee i et 3-årigt forløb.
Som sælger uden autorisation er der normalt ikke nogen slutdato på din ansættelse, og du er heller ikke ansat i en egentlig uddannelsesstilling. Hvis du ikke er ansat som trainee, men i en sælgerstilling, er det ikke et krav, at du tager ejendomsmægleruddannelsen. Men hvis du ønsker at tage uddannelsen alligevel, skal du selv tage initiativ til aften- eller weekendstudier, som du skal gennemføre ved siden af dit almindelige job.

Erhvervserfaring og
tidligere uddannelser
Ejendomsmægleruddannelsen (6 fag) + job som
trainee, sælger eller mægler uden autorisation
Varighed 3-4 år