281 boliger til salg i Lejre

I Lejre kommune befinder du dig midt i naturen, omgivet af historie og alligevel tæt på en moderne storby i både Roskilde og København. Kommunen ligger kun 35 minutter fra København i bil og 40 minutter med offentlig transport. Kommunen er eftertragtet af bør­ne­fa­mi­li­er­ne, som gerne vil bo tæt på København, men også gerne have plads og fri natur omkring sig.

Vil du vide, hvad din bolig er værd

Indtast din adresse og få overblik over din boligs værdi - nemt og hurtigt

Med et kvikestimat får du nemt og hurtigt en anslået salgsværdi af din bolig. Mægleren foretager vurderingen fra butikken - så kan I altid aftale et besøg med en mere grundig gennemgang af din bolig senere.

Bestil kvikestimat

281 boliger til salg i Lejre kommune

Tilpas søgning
Vis kort

Fremhævede

Andre

Hold dig opdateret med alle nye boligtilbud - nemt og enkelt

Tilmeld dig i dag, så er du ét skridt tættere på at finde den er helt rigtige bolig for dig.

Tilmeld køberkartotek

Signalement af Lejre kommune

Lejre Kommune opstod ved kom­mu­nal­re­for­men i 1007, og Bramsnæs, Hvalsø og Lejre kommuner blev lagt sammen. I dag er ind­byg­ger­tal­let i kommunen på 26.794. kommunen lægger tæt på vand og land, og centralt på Sjælland med gode til­kør­sels­for­hold til København/Roskilde. Da kommunen er præget af naturskønne områder findes der mange helårshuse, villaer og rækkehus, samt fritidshuse. Kommunen har 24 dag­in­sti­tu­tio­ner og 8 folkeskoler, så der er gode muligheder for at bør­ne­fa­mi­li­er­ne kan finde en institution tæt på bopælen. Kommunen tilbyder også skolebusser i det daglige. Desuden går der tog fra kommunens to stationer indtil de større trafikale knudepunkter i området, som Roskilde.

Det vil Lejre gerne være kendt for

Kommunen strækker sig fra Isefjorden (Bramsnæs Vig og Tempelkrog) og Roskilde Fjord til det indre af Sjælland. Kattinge Vig og Lejre Vig afgrænser den fredede halvø Bognæs, som er et fug­le­be­skyt­tel­ses­om­rå­de.

Kommunen kendetegnes ved sine mange landområder, hvor der findes moræ­neland­ska­ber og gravhøje, som kan opleves forskellige steder i kommunen. Derudover er kommunen også karakteriseret ved de mange vandområder, som er be­tyd­nings­ful­de for kommunen. Lejre er altså en kommune, hvor naturen kan opleves på nærmeste hånd uanset hvor man befinder sig. Disse landskaber og vandområder præger også kommunens våbenskjold.

Det vil Lejre gerne vise frem

Lejre kommune er især kendt for Sagnlandet Lejre, som er et udflugtsmål, hvor man kan opleve huse og miljøer fra stenalder, jernalder og vikingetid. Der er arbejdende værksteder og gamle husdyrracer. Sagnlandet Lejre er stiftet i 1964, og her bliver 10.000 års Dan­marks­hi­sto­rie bragt til live. På denne måde bliver der skabt ny viden om fortiden igennem forsøg, hvor alle kan være med. I Sagnlandet Lejre kan man f.eks. møde og få viden fra kyndige vikingekvinder, jernaldermænd, ste­nal­derjæ­ge­re og håndværkere. Der er også mulighed for at sejle i stammebåde, male mel og hugge brænde. Der er altså mange muligheder for at opleve Danmarks forhistorie og prøve det af på egen krop.

I kommunen kan man også opleve Ledreborg Slot, som er bygget i 1740-45 af Lensgreve Johan Ludvig Holstein-Ledreborg. Hovedbygningen på slottet indeholder en enestående samling af de oprindelige møbler og malerier, og Ledreborg Slot er i dag et af Danmarks fineste eksempler på det 18.århundrede bygnings- og land­skabs­ar­ki­tek­tur. Slottet drives traditionelt med landbrug og skovbrug, og der bor fortsat mange fa­mi­lie­med­lem­mer, så Ledreborg Slot fremgår ikke som et statisk museum, men som et hjem.