I gang med et byggeprojekt?

  Her er de ting, du skal overveje, inden du går i gang.

  Mange af os står med et ønske om at lave noget om i vores bolig. Måske vil vi gerne slå en væg ned og danne et køkken-alrum, måske vil vi gerne have et ekstra badeværelse eller havde sat nye vinduer i.

  Mulighederne er lige så mange som drømmene, men inden du går i gang, er det en god ide at gøre sig nogle overvejelser og måske lave en prioritering, hvis du har flere projekter på to do-listen.

  Brug din omgangskreds
  Snak med venner og bekendte, som før har bygget ud, bygget om eller renoveret. Der er ingen grund til at falde i de samme fælder, som dine venner har gjort før dig. Udnyt deres viden om området, og forbered dig så godt som muligt.

  Uforudsete forhindringer
  Vær opmærksom på lokalplaner, byg­nings­reg­le­men­ter, byg­ge­ser­vi­tut­ter osv., inden du går i gang med at planlægge ned i detaljen, for der kan være ubekendte forhindringer, som du ikke har indflydelse på, men hvis du tager det med i overvejelserne fra start, kan du slippe uden om dem.

  Gør det selv?
  Gør op med dig selv, hvor meget du selv kan lave, og hvor meget du skal have professionel hjælp til. Mange af os har en lille håndværker gemt i maven, men der er altså få, men vigtige, installationer, som du ikke skal kaste dig ud i selv, medmindre du er autoriseret. Det gælder blandt andet nogle elektriske installationer, og nogle VVS-opgaver. Der er dog rigtig mange af opgaverne, du gerne må udføre selv, så rådgiv dig med lovgivningen på området, inden du går i gang.

  Garanti for ordentligt arbejde
  Når du så har fundet ud af, at du vil bruge håndværkere til visse opgaver, så sørg for at vælge et firma, der er medlem af Dansk Byggeri og dermed bygge garanti fonden. På den måde er du sikret, hvis der skulle opstå udfordringer undervejs i processen.

  Få en fast pris
  Når du har valgt et hånd­vær­ker­fir­ma til din opgave, så sørg for at få indhentet et pristilbud og få lavet en fast aftale om en fast pris. Selvfølgelig på skrift.

  Et byggeprojekt af den ene eller den anden art er ofte af større omfang end først antaget, men det skal ikke stoppe dig i at udleve dine boligdrømme, så længe du forbereder dig godt, inden du går i gang.