Tricks til ophængning af billeder

  En cool billedvæg ser altid ud, som om den var legende let at sætte op - som om billederne næsten hoppede op af sig selv. Men det kræver god sans for kompositioner. Få 6 eksperttips her.

  1. Tandpasta-tricket
  Smør en anelse tandpasta på krogen eller ophænget på bagsiden af billedet – lige dér, hvor sømmet skal være. Når du holder billedet op mod væggen, vil tandpastaen markere præcis det sted, hvor sømmet skal være, og tandpastaen kan altid fjernes bagefter.

  2. Smalle hylder gør billedvæggen enklere og nemmere at sætte op
  En smal billedhylde er en genial og enkel måde at samle og 'ophænge' billeder på. Og så undgår du at banke og bore ved hvert billede. De fås for eksempel i IKEA.
  Når du stiller rammerne op, må de gerne lappe over – det giver et god udtryk, når opstillingen ikke er for symmetrisk og ordentlig. Desuden er det en god idé at kombinere med andre ting, nips osv.

  3. Elefantsnot under rammen holder den fast på hylden
  En lille smule 'jordskælvs-klister' eller elefantsnot under bunden på rammerne holder dem på plads, når de er opstillet på hylder. Det forhindrer, at de falder ned, hvis en dør smækker mv.

  4. Tænk ud af den firkantede boks
  Tænk ikke så firkantet – bogstaveligt talt. Ved siden af de almindelige, firkantede rammer bør der være andre former, ting og materialer. Spejle, hængeplanter, platter, lyskasser, vintageskilte – altsammen kan det bruges, så vær ikke bange for at prøve forskellige sam­men­sæt­nin­ger af.

  5. Alt behøver ikke bag glas og ramme
  Overvej noget andet end traditionel indramning, som er ret dyrt. Clips, klemmer og andre op­hæng­nings­me­to­der vil give de mindre sarte billeder en anden og flot karakter.

  6. Ret en spot mod billedvæggen
  Hvis du har en loftslampe eller en spot, som er rettet direkte mod billedvæggen, vil det se ekstra professionelt ud. Har du ikke en loftslampe, der egner sig, kan du måske montere en lille spot på billedhylden.