Det skal du tænke over, hvis du er boligkøber

  Som køber er det helt relevant at spørge sig selv, om renten vil stige, falde eller om det i stedet bliver priserne, der falder yderligere. Falder renten, vil det naturligvis blive billigere at finansiere boligkøbet. Men alt andet lige vil en faldende rente også medføre stigende boligpriser. Modsat er det naturligvis, hvis renten stiger yderligere. Så bliver det dyrere at låne og dermed at bo i boligen, men det kan i sidste ende blive udlignet af faldende boligpriser.

  Vi råder derfor til, at man i stedet for at prøve at ramme det helt rigtige tidspunkt for køb, ser boligen som en ramme for det vigtigste, vi har i livet; nemlig selve livet. Afventer man et bestemt rente- eller prisniveau, kan man nemt risikere at vente i årevis, mens familiens liv passerer i en uhen­sigts­mæs­sig bolig. Har man en tilstrækkelig lang tidshorisont for at bo i ejerbolig, vil alle ende med opsparing og generering af formue, uanset hvornår man kom ind på ejer­bo­lig­mar­ke­det.

  Andre købere har svært ved at finde en bolig, ganske enkelt fordi udbuddet er for lille. Her er det værd at vide, at der hos ejen­doms­mæg­ler­ne ligger et antal skuffesager, som sælger ikke har ønsket at annoncere offentligt som værende til salg. Det er derfor altid en god idé at kontakte ejen­doms­mæg­le­ren for at gøre opmærksom på sine ønsker, ligesom det er vigtigt at blive skrevet op i kø­ber­kar­to­te­ket. Her får man nemlig automatisk besked om alle sager – også dem i skuffen. Aktuelt er der godt 1.600 ejendomme til salg hos EDC, som ikke annonceres.

  direkte besked om boliger til salg

  Vil du have besked om boliger til salg direkte i indbakken – også dem, der ikke bliver annonceret -, kan du tilmelde dig EDC’s køberkartotek.

  Tilmeld køberkartotek

  Få rådgivning ved boligkøb

  Når du skal købe, kan det være en god ide at have en uvildig rådgiver ved din side. Det kan vores dygtige købermæglere hjælpe dig med, så du er sikker på at få en god handel – også økonomisk. Vi er med dig gennem hele forløbet fra boligen er fundet og til handlen er afsluttet.

  Se mere om kø­ber­rå­d­giv­ning