Boligsalget slår rekorden igen

  Der synes ikke at være nogen grænser for danskernes appetit på at købe ny bolig. Marts 2021 slog nemlig rekord som bedste måned for boligsalg nogensinde. I forhold til den hidtidige rekord fra juni 2020 endte marts med en forbedring på 20 pct.

  Tallene er opgjort af Danmarks største mæglerkæde, EDC, der fra sine 235 butikker har solgt 2.738 boliger alene i marts 2021.

  Med afslutningen af marts kan tallene for første kvartal ligeledes gøres op, og her bliver det ikke mindre imponerende. Her skal vi tilbage til 2006 for at finde den gamle rekord for et første kvartal, som i år bliver slået med ikke mindre end 44 pct. Og ikke nok med det: Første kvartal i år blev også det bedste kvartal i det hele taget nogensinde, og dermed bedre end de bedste som­mer­kvar­ta­ler. Der sælges normalt flere boliger i forårs- og som­mer­må­ne­der­ne end i januar, februar og marts, hvilket understreger det helt ekstraordinære salg i begyndelsen af 2021.

  Det er ikke længere som­mer­hus­sal­get, der alene driver rekordsalget, idet salget af villaer, rækkehuse og ejer­lej­lig­he­der rent faktisk har taget føringen: "Vi ser nu endnu større fremgang i salget af helårsboliger end i salget af sommerhuse," siger EDC's kom­mu­ni­ka­tions­chef Jan Nordmann. "Når hele markedet leverer på et ekstremt højt niveau, er der lagt i kakkelovnen til rekorder. Det er det, vi ser nu."

  I forhold til marts til sidste år er der i år solgt 99 pct. flere lejligheder, 97 pct. flere villaer og rækkehuse og 82 pct. flere sommerhuse.

  Hos EDC er det fortsat vurderingen, at salget vender tilbage til mere normalt niveau i takt med at samfundet åbner op, og vi kan vende tilbage til et mere normalt liv: "Når vi igen får mulighed for at rejse ud i verden og gå til koncerter, festivaler og sport­s­ar­ran­ge­men­ter, flyttes fokus fra boligen. Så tror vi, at boligmarkedet vender tilbage til det normale med en god balance mellem udbud og efterspørgsel og en mere rolig prisdannelse."