Usædvanlig boligrekord i februar

  Det forrygende boligsalg fortsatte i februar og satte endda nye rekorder. I forhold til samme måned sidste år solgte ejen­doms­mæg­ler­ne i EDC i år 59 pct. flere boliger i februar.

  I alt blev februar 2021 den næstbedste måned for boligsalg nogensinde, kun marginalt overgået af juni 2020. Tager man højde for, at der kun er 28 dage i februar og 30 dage i juni, så blev februar 2021 faktisk den bedste måned nogensinde.

  "Det er helt usædvanligt, at vi ser sådan et salg i en vintermåned, hvor vi ejen­doms­mæg­le­re ellers har den roligste periode," siger EDC's kom­mu­ni­ka­tions­chef Jan Nordmann. "I en normal februar ligger vi 10 pct. under gennemsnittet af årets øvrige måneder."

  Fremgangen i salget gælder alle ejendomstyper, men især salget af grunde stikker af med tre gange så mange salg af helårsgrunde og 3,6 gange flere solgte som­mer­hus­grun­de. Grundsalget udgør i alt knap 8 pct. af samtlige solgte ejendomme.

  "Den store interesse for grunde er et udtryk for, at det går stærkt på boligmarkedet, og at mange har oplevet, at drømmeboligen blev solgt for næsen af dem. Det giver lyst til at bygge selv, hvis man altså kan finde en grund at bygge på," siger Jan Nordmann.

  "Det fantastiske salg kan dog ikke forklares alene med interesse for sommerhuse og grunde. Det absolut største boligsegment i Danmark er villaer og rækkehuse, og de findes overalt i Danmark. Med 47 pct. flere solgte villaer og 63 pct. flere solgte rækkehuse er det tydeligt, at de gode tider på boligmarkedet gælder alle boligejere."

  Hos EDC forventes det, at det store salg fortsætter igennem foråret og så falder tilbage til et mere normalt niveau i løbet af andet halvår: "Coronaen har fået os til at fokusere på det nære, på vores hverdag og ikke mindst på vores boliger. Når verden forhåbentlig bliver sig selv igen, tror vi, at også boligmarkedet normaliseres," mener Jan Nordmann.