Tips til at indrette soveværelset

  Soveværelsets indretning og udtryk har stor betydning for din søvn og derfor også dit velvære.

  1. Det kan være rart med flere siddesteder
  Det er praktisk at indrette soveværelset med en dekorativ stol, som du eksempelvis kan bruge, når du skal have sko på. Dermed er stolen ikke alene et pynteobjekt - den er også praktisk som senge- og af­last­nings­bord og naturligvis som siddestol.

  2. Spar på pynten
  Husk at soveværelset særligt er det sted, hvor kroppen skal finde ro. Det er derfor vigtigt, at du ikke overdekorerer værelset med møbler og brugskunst. Du skal kunne komme til de forskellige ting, så du undgår forstyrrelser og frustration.

  3. Indret dit rum funktionelt
  Hvad bruger du soveværelset til - udover til at sove i? Måske har du kontor, sminkebord, tv eller en altan? Det er vigtigt, at soveværelset er funktionelt indrettet, hvis du på længere sig skal kunne trives i det. Tilpas derfor din indretning efter stikkontakter, vinduer, tv og så videre.

  4. Opdel rummet
  Lav dine egne skillevægge ved hjælp af reoler, gardiner, tøjstativer eller vægge. Dette skaber en genial rum-i-rum fornemmelse, og du får desuden flere flader, som du kan stille dine møbler op af. Da soveværelset, som bekendt, skal indbyde til afslapning, kan det især være en god idé at opdele kontor og sengeafdeling.

  5. Enkelt betyder ikke kedeligt
  Et enkelt soveværelse behøver ikke at være kedeligt. Brug dine yndlingsfarver på væggen eller i tilbehør, når du skal dekorere et enkelt soveværelse.

  6. Overvej belysningen
  Holder du af at læse? Så kan du med fordel anskaffe dig en læselampe ved siden af sengen. Bruger du også soveværelset som din garderobe, bør du have et kraftigt lys, der gør det muligt for dig at se din påklædning korrekt.

  7. Farver i soveværelset
  Farverne i dit soveværelse har stor betydning for søvn. De fleste eksperter anbefaler mørkere toner som blå og grøn. Disse bidrager til en hyggelig hulestemning, der indbyder til afslapning.

  8. Indret med overdådige sengetæpper
  Sengetæppet kan alene gøre hele forskellen i de fleste soveværelser. Et sengetæppe i velour, kan give det smukkeste udtryk i soveværelset.

  9. Skab blikfang
  Er dit yndlingsitem din seng? Måske har du et smukt vinduesparti eller tapet? Sørg for at indrette dit soveværelse med henblik på at fremhæve dine yndlingsting. Eksempelvis kan du undlade at hænge malerier op, hvis det overskygger dine flotte tapeter.

  10. Placering af seng
  Sover du bedst i mørke, så skal du måske overveje at placere din seng efter det. Kan du på den anden side godt lide at ligge tæt på et åbent vindue, kan du anskaffe dig et mørklæg­nings­gar­din. Tænk over hvor du placerer sengen. Nogle har det bedst med at ligge med front mod døren - hvor andre har det svært med at ligge tæt op af vinduer.