Gør din landejendom klar til salg

Få fem gode råd til salg af din landejendom
 • Landbrug
 • Salg af landbrugsejendomme

Flere og flere søger på landet, og derfor kan der være værdi i at kigge ind i et salg af din landejendom. I EDC Landbrug Poul Erik Bech kan vi hjælpe dig videre, uanset om du står over for at købe eller sælge din landejendom. Vi har stor indsigt og kan rådgive dig om alle typer landejendomme fra store pro­duk­tions­land­brug til mindre fri­tidsland­brug. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du gøre din landejendom klar til salg.

Efter mange års urbanisering, hvor folk valfartede mod storbyerne, fik flere og flere under cor­o­na­pan­de­mi­en øjnene op for ønsket om græs mellem tæerne og fuglekvidder. Frank Poll, landbrugschef hos EDC Landbrug Poul Erik Bech, siger:

”Corona var med til at vende op og ned på manges vaner og tendenser, heriblandt til­hørs­for­hol­det til land og by. Flere og flere har fået øjnene op for naturens skønheder. Derudover satte Corona også gang i en tendens om en mere fleksibel hverdag, hvor flere og flere arbejder hjemme og dermed ikke er nær så afhængig af, at bo tæt på sin arbejdsplads.”

”Folk har større mulighed for at udleve deres fri­tids­in­ter­es­ser som jagt, hus, dyr, have og madlavning på en landejendom, og der er plads til lidt større armbevægelser end i storbyerne. Og så skal man heller ikke undervurdere priserne. Man får meget mere for penge på landet og ejen­doms­be­skat­nin­gen er noget lavere på landet end i byerne,” siger Frank Poll.

Gode råd til dit salg
Går du med salgstanker af din landejendom? Så peger Frank Poll på tre gode råd, som kan hjælpe dig på vej mod et salg: ”For det første handler det om at gøre ejendommen så indbydende som mulig. Det kan bl.a. gøres ved at sætte naturen i fokus. Skab liv, hygge og god atmosfære ved brug af planter, blomster og krydderurter i køkkenvinduet.”

”Ryd op og riv ned! Sørg for at haven og uden­dør­s­a­re­a­ler­ne er ryddelige og fremstår velplejet. Mange flytter netop på landet for at få have og mere udendørsareal. Derudover er haven som regel det første, som køberen ser og derfor skal den se indbydende ud og give et godt første­hånd­s­ind­tryk. Sørg for, at græsset er slået og at hæk og buske ser pæne og velholdte ud,” siger Frank Poll og fortsætter:

”Fremhæv det unikke ved ejendommen. Ligger ejendommen i et område der er god til jagt eller er der særlige faciliteter til husdyr eller andre fri­tids­in­ter­es­ser, så fremhæv disse.”

Hvad kan vi gøre for dit salg?
”Hos EDC Landbrug Poul Erik Bech er vi eksperter i landejendomme, som kan rådgive inden for alle former for landejendomme, uanset om det er en stor pro­duk­tions­e­jen­dom eller heste-, jagt- eller naturejendom, eller noget helt fjerde som en vingård. Vi kan tilbyde rådgivning, der kan gavne dit salg, både på den korte og lange bane,” siger Frank Poll og fortsætter:

”Det er ofte anderledes at sælge landejendomme sammenlignet med ejendomme i byer. Det kræver ofte et tættere samarbejde mellem sælger og køber, og dermed stiller det også større krav til os som mæglere i forhold til at kunne bistå med den bedst mulige rådgivning. Med en mægler med ekspertise inden for landbrug som mellemled, kan det være med til at øge muligheden for et salg og gøre processen mere glidningsfri, så alle parter i sidste ende er glade og tilfredse. Vi har hjulpet mange kunder med at sælge og der er stadig rigtig fin efterspørgsel i markedet.”

FEM GODE RÅD TIL AT GØRE DIN LANDEJENDOM KLAR TIL SALG

  • Første­hånd­s­ind­tryk­ket betyder mere, end du tror. De første 60 sekunder er de vigtigste, så sørg for at skabe et godt første­hånd­s­ind­tryk med ryddelige omgivelser, blomster på bordet og evt. nybagte boller.
  • Sæt det unikke i fokus. Har du udsyn til skøn natur, et vindue mod øst med solopgang eller et godt spot i haven, så sørg for at gøre det synligt og anvendeligt.
  • Vis, at der er plads. Mange flytter på landet for at få mere plads, så ryd op og vis, at der er plads til at invitere hele familien til fødselsdag eller plads til at udfolde sine kreative evner.
  • Fokuser på haven. Mange flytter på landet for at få en større have, så fokus på skønne uden­dør­s­a­re­a­ler kan øge ejendommens værdi og gøre salgsprocessen kortere.
  • Træpavilloner, shelters og bålsted er populære til at forlænge havesæsonen, og kan bruges til overnatning og socialt samvær.

Vil du vide mere om land­brugs­mar­ke­det? Læs seneste udgave af LandbrugFokus nu!

Klik her

Landbrugsmægler med nationalt netværk

Vi er en specialiseret land­brugs­af­de­ling, og en del af Danmarks største ejen­doms­mæg­ler­virk­som­hed. Ud over land­brugs­af­de­ling, får du et landsdækkende netværk af 19 erhvervscentre og over 80 boligbutikker, til at sælge dit landbrug.

Frank Poll

Landbrugschef, forstkandidat, ejendomsmægler, MDE

fpo@edc.dk22 14 65 28EDC Landbrug Poul Erik Bech

EDC Landbrug Poul Erik Bech

Østergade 2, 4700 Næstved

199@edc.dk58 58 77 09

Sol og vind over Danmark: Nogle udviklere lover guld og grønne skove ved opførelse af solceller

Der er megen hype om solceller, vindmøller og alternative an­ven­del­ses­for­mer på landbrugsjord, hvor landmanden fx med det helt rigtige sol­cel­le­pro­jekt kan få pengene hjem 3-4 gange mere end ved bort­for­pagt­ning eller traditionel landbrugsdrift. Det skaber naturligvis interesse, men også en række useriøse spillere i markedet, som ofte lover for meget. Landbrugschef i EDC Landbrug Poul Erik Bech, Frank Poll, anbefaler, at landmanden finder en seriøs partner.

 • Landbrug
 • LandbrugFokus
 • Bæredygtighed
Læs artikel

Vær­di­an­sæt­tel­se af fast ejendom: ”De foreløbige ejen­doms­vur­de­rin­ger fylder hos land­brugs­kun­der­ne”

Reglerne om at værdiansætte fast ejendom ved ge­ne­ra­tions­skif­ter/fa­mi­lie­over­dra­gel­ser/dødsboer kan være vanskelige at gennemskue. Et af de væsentlige forhold er, hvilken vurdering der er på over­dra­gel­ses­tids­punk­tet: Er der en ny ejen­doms­vur­de­ring efter Ejen­doms­vur­de­rings­lo­ven, der svarer nogenlunde til handelsværdien? Eller er seneste ejen­doms­vur­de­ring foretaget efter de ’gamle’ regler i Vur­de­rings­lo­ven, som formentlig er væsentligt lavere end handelsværdien i dag. Og hvad betyder de foreløbige ejen­doms­vur­de­rin­ger for fremtiden?

 • LandbrugFokus
 • Landbrug
 • Vurdering
Læs artikel

Jordpriser, ejen­doms­vur­de­rin­ger og nye kategorier i landbruget

Vi ser nærmere på en række forhold om jordpriser, nye midlertidige ejen­doms­vur­de­rin­ger, udlån, renteudgifter, gæld og om­ka­te­go­ri­se­rin­ger fra land­brugs­e­jen­dom til ejerbolig. Vi bringer også en liste over de 15 største ejen­doms­hand­ler på land­brugs­e­jen­dom­me i fri handel. Har du spørgsmål, eller ønsker du at få vurderet eller sætte din land­brugs­e­jen­dom til salg, kontakt landbrugschef i EDC Landbrug Poul Erik Bech, Frank Poll, som vil se nærmere på dine muligheder. Det er ofte en god ide at være ude i god tid med frem­tids­pla­ner­ne.

  Læs artikel