Gør din landejendom klar til salg

Få fem gode råd til salg af din landejendom
 • Landbrug
 • Salg af landbrugsejendomme

Flere og flere søger på landet, og derfor kan der være værdi i at kigge ind i et salg af din landejendom. I EDC Landbrug Poul Erik Bech kan vi hjælpe dig videre, uanset om du står over for at købe eller sælge din landejendom. Vi har stor indsigt og kan rådgive dig om alle typer landejendomme fra store pro­duk­tions­land­brug til mindre fri­tidsland­brug. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du gøre din landejendom klar til salg.

Efter mange års urbanisering, hvor folk valfartede mod storbyerne, fik flere og flere under cor­o­na­pan­de­mi­en øjnene op for ønsket om græs mellem tæerne og fuglekvidder. Frank Poll, landbrugschef hos EDC Landbrug Poul Erik Bech, siger:

”Corona var med til at vende op og ned på manges vaner og tendenser, heriblandt til­hørs­for­hol­det til land og by. Flere og flere har fået øjnene op for naturens skønheder. Derudover satte Corona også gang i en tendens om en mere fleksibel hverdag, hvor flere og flere arbejder hjemme og dermed ikke er nær så afhængig af, at bo tæt på sin arbejdsplads.”

”Folk har større mulighed for at udleve deres fri­tids­in­ter­es­ser som jagt, hus, dyr, have og madlavning på en landejendom, og der er plads til lidt større armbevægelser end i storbyerne. Og så skal man heller ikke undervurdere priserne. Man får meget mere for penge på landet og ejen­doms­be­skat­nin­gen er noget lavere på landet end i byerne,” siger Frank Poll.

Gode råd til dit salg
Går du med salgstanker af din landejendom? Så peger Frank Poll på tre gode råd, som kan hjælpe dig på vej mod et salg: ”For det første handler det om at gøre ejendommen så indbydende som mulig. Det kan bl.a. gøres ved at sætte naturen i fokus. Skab liv, hygge og god atmosfære ved brug af planter, blomster og krydderurter i køkkenvinduet.”

”Ryd op og riv ned! Sørg for at haven og uden­dør­s­a­re­a­ler­ne er ryddelige og fremstår velplejet. Mange flytter netop på landet for at få have og mere udendørsareal. Derudover er haven som regel det første, som køberen ser og derfor skal den se indbydende ud og give et godt første­hånd­s­ind­tryk. Sørg for, at græsset er slået og at hæk og buske ser pæne og velholdte ud,” siger Frank Poll og fortsætter:

”Fremhæv det unikke ved ejendommen. Ligger ejendommen i et område der er god til jagt eller er der særlige faciliteter til husdyr eller andre fri­tids­in­ter­es­ser, så fremhæv disse.”

Hvad kan vi gøre for dit salg?
”Hos EDC Landbrug Poul Erik Bech er vi eksperter i landejendomme, som kan rådgive inden for alle former for landejendomme, uanset om det er en stor pro­duk­tions­e­jen­dom eller heste-, jagt- eller naturejendom, eller noget helt fjerde som en vingård. Vi kan tilbyde rådgivning, der kan gavne dit salg, både på den korte og lange bane,” siger Frank Poll og fortsætter:

”Det er ofte anderledes at sælge landejendomme sammenlignet med ejendomme i byer. Det kræver ofte et tættere samarbejde mellem sælger og køber, og dermed stiller det også større krav til os som mæglere i forhold til at kunne bistå med den bedst mulige rådgivning. Med en mægler med ekspertise inden for landbrug som mellemled, kan det være med til at øge muligheden for et salg og gøre processen mere glidningsfri, så alle parter i sidste ende er glade og tilfredse. Vi har hjulpet mange kunder med at sælge og der er stadig rigtig fin efterspørgsel i markedet.”

FEM GODE RÅD TIL AT GØRE DIN LANDEJENDOM KLAR TIL SALG

  • Første­hånd­s­ind­tryk­ket betyder mere, end du tror. De første 60 sekunder er de vigtigste, så sørg for at skabe et godt første­hånd­s­ind­tryk med ryddelige omgivelser, blomster på bordet og evt. nybagte boller.
  • Sæt det unikke i fokus. Har du udsyn til skøn natur, et vindue mod øst med solopgang eller et godt spot i haven, så sørg for at gøre det synligt og anvendeligt.
  • Vis, at der er plads. Mange flytter på landet for at få mere plads, så ryd op og vis, at der er plads til at invitere hele familien til fødselsdag eller plads til at udfolde sine kreative evner.
  • Fokuser på haven. Mange flytter på landet for at få en større have, så fokus på skønne uden­dør­s­a­re­a­ler kan øge ejendommens værdi og gøre salgsprocessen kortere.
  • Træpavilloner, shelters og bålsted er populære til at forlænge havesæsonen, og kan bruges til overnatning og socialt samvær.

Vil du vide mere om land­brugs­mar­ke­det? Læs seneste udgave af LandbrugFokus nu!

Klik her

Landbrugsmægler med nationalt netværk

Vi er en specialiseret land­brugs­af­de­ling, og en del af Danmarks største ejen­doms­mæg­ler­virk­som­hed. Ud over land­brugs­af­de­ling, får du et landsdækkende netværk af 19 erhvervscentre og over 80 boligbutikker, til at sælge dit landbrug.

Frank Poll

Landbrugschef, forstkandidat, ejendomsmægler, MDE

fpo@edc.dk22 14 65 28EDC Landbrug Poul Erik Bech

EDC Landbrug Poul Erik Bech

Ringstedgade 28, 4700 Næstved

199@edc.dk58 58 77 09

Fortsat stabile jordpriser

Jordpriserne er fortsat stabile

Året 2022 var for landbrug kendetegnet ved både højere indtægter, men også flere udgifter er steget. Der har været stigninger i inflationen, som har haft en direkte påvirkning på landbruget, som i 2022 har haft en stor høst til historisk høje værdier. Den nominelle værdi af land­brugs­pro­duk­tio­nen oversteg 100 mia. kr. for første gang.

 • Jordpris
 • Landbrug
Læs artikel

Fortsat optimisme trods markant stigning i renteniveau

I 2022 har vi observeret en markant stigning i renteniveauet, som nåede et niveau sam­men­lig­ne­ligt med året 2011. Stigningen i de lange renter kan tilskrives en kombination af den øgede økonomiske aktivitet efter genåbningen af de fleste økonomier, globale lo­gi­stikpro­ble­mer og stigende energipriser.

 • Rente
 • Landbrug
Læs artikel

Ud af ESG-startblokken: ESG påvirker prisen på din land­brugs­e­jen­dom

EDC Poul Erik Bech Landbrug Fokus har talt med Pernille Stenstrup Christiansen, landechef for landbrug i Danske Bank i Danmark. Det overordnede råd til danske landmænd er: Se at komme i gang med ESG – jo før jo bedre. Landbruget står på en brændende platform, så vær ambitiøs, sæt mål, start med de lavthængende frugter, dokumenter og følg op, så du hele tiden rykker dig i den rigtige retning – det skal til for at overleve på den lange bane.

 • Landbrug
Læs artikel