Dermed har salget i 2019 kurs mod at overgå 2017, der ellers lignede det bedste år i den indeværende opgangsbølge på boligmarkedet. Til dato er der i år solgt godt 4 pct. flere boliger end sidste år.

Den helt store fremgang i salget i år er sket i Syd- og Sønderjylland, hvor der i årets første fem måneder er solgt 11 pct. flere ejendomme i forhold til sidste år. Sjælland og Fyn tegner sig for de næste placeringer med henholdsvis 7 og 5 pct. flere salg i år. Trods mange spådomme om vigende marked i ho­ved­stads­om­rå­det har de stor­kø­ben­havn­ske ejen­doms­mæg­le­re i år afsluttet 3 pct. flere handler end sidste år.

"Lige nu ser vi fremgang i salget i de egne, hvor opsvinget har været længst om at slå helt igennem," siger EDC’s kom­mu­ni­ka­tions­chef Jan Nordmann. "Det er der ikke noget overraskende i. Det kommer derimod bag på mig, at hovedstadens boligmarked, som var på vej nedad allerede sidste år, tilsyneladende er vendt igen. Fortsætter det sådan resten af året, ender 2019 som det bedste salgsår siden 2005, som var alle tiders rekordår."

Holder tendensen resten af året, ender boligsalget på ca. 80.000 solgte enheder i hele 2019.